söndag 10 november 2013

Vintertid?

Höst vid Salsåns badplats
Tre veckor efter skoterns dag fick vi ett ärende in till stan och som vanligt planerades för en massa som skulle hinnas med när man ändå var där.
Skoterns dag har blivit den naturliga gränsen för när geocachingsäsongen upphör. I år kändes det som att det fanns möjlighet att hålla på ett tag till, särskilt med tanke på att det hänt så lite för mej på senare tid.
Det stod servicebesök på programmet, dels ett mer frivillig till Salsån, dels två mer akuta till Sanne respektive Bandtrassel i stan.
I Salsån hade det visat sig att burken inte uppfyllde kraven på en driftsäker cache, det kan bli så när man har för brått att få ut en nypåkommen burklösning. I detta fall hade det kommit in vatten, trots ett ganska rejält tak dessutom var låsningen för dålig så hela innehållet hamnade på marken efter ett tag.
S.t Olov-caching vid Harrsjön
Gör om och gör rätt. Nu är det en mer traditionell lösning som förhoppningsvis håller ett bra tag. Lättfunnen är den också nu när alla löv försvunnit. Lingonen däremot var kvar, synd att ingen tog sig tid att plocka innan de frös.
Sannecachen var nog för optimistiskt gömd redan från början och när det sedan utbröt målningsaktiviteter på platsen, jaa då försvann helt enkelt den första cachen. Men nu finns en ny burk på plats, fullt synlig men ändå undanskymd om man säger så. Återstår att se om närboende iakttagare låter den vara i fred.
Bandtrasselgömman blev bortforslad tidigt i höst vid ett kommunalt projekt och har sedan stått på bevakning från min sida.
Precis när jag fick påstötning från godkännarna så blev det läge att kolla hur arbetet fortskred och det mesta verkade klart så det var bara att hitta en hyfsad lösning som kan funka utan att behöva ändra koordinaterna.
Det är ju en mystery detta och rätt knölig att ändra i lösningen.
När detta var fixat skulle jag leta reda på trettioen burkar för att runda av säsongen på sjuhundra jämt.
Johejdu va´ bra det gick.
Lingon-caching?
Tittade efter några ströburkar i Lillänge men hade siktet inställt på S:t Olovsleden vid Storsjön. Väl där så var det bara ett fåtal som gick att ta från bilen, nån geocykel hade jag inte med och att ge sig ut och gå en sen eftermiddag i november var inte att tänka på.
Om sexhundrasjuttiofem är en jämn siffra så får det bli slutresultatet för i år, alltså sjuttiofem funna i år.
I dag, söndag,  bländades man av ett vitt snötäcke vid uppvaknandet så det känns som att det bara återstår att ställa undan geocachinggrejerna och på allvar kolla upp snöskoterläget.
Visst, det kan hända mycket med vädret än men det blir nog bara lite spontancaching hädanefter, om det blir nåt alls.
Skönt i alla fall att ha rensat avställda-cache-listan inför vintern så att de vinteraktiva burkletarna har att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar