fredag 12 augusti 2011

Hälsingerunda


I stort sett hela sommaren har det funnits en planering för en liten semestertripp åt något håll, vissa dagar har det varit söderut, andra dagar norrut men alla gånger har det kommit annat emellan så man har blivit kvar hemma. Sista veckan på den lyxigt långa semestern blev det dock så att vi gjorde slag i saken men även denna gång ändrades planering eftersom vi glömt att andra oftast jobbar den här tiden på året. I stället för att åka till släkt och affärer i Sundsvall styrde vi mot Östavall å Ljusdal längs en väg som jag nog aldrig åkt.
Hade lagt in ett fåtal cachar i gammel-GPS´n men det var mest tänkt att bli en stilla turistresa.
Nedanför Östavall fanns två relativt nya gömmor och dom hittades snabbt.
Sedan vi åkt en bra bit söder om Östavall upptäckte jag att det kommit ut en ny gömma i ..... ja, just det, Östavall. Hade helt enkelt missat plinget från mobilen, snopet ......
I Hennan fanns en cache vid ett minnesmärke över timmersaxens (mm) uppfinnare, intressant historia.

Det finns som bekant olika intressanta cachar, en del bensträckarcachar har något att berätta medan andra är lite svårare att förstå sig på. Besökte Oskar II´s sten och alla andras stenar i Gryttie, det var den värsta stensamling jag sett å då brukar vi säga att stenigaste platsen är här hemma, det är det alltså inte.
I Ljusdal plockade vi bara en cache, den vid Noresand, övriga får ligga till en annan gång.

Det är lite jobbigt att använda gamm-GPS´n eftersom den inte laddar in så mycket info om cacharna så man vet inte alltid vad man letar efter. Grejen var nämligen den att mobilen strulade så den blev strömlös, något var fel i kontakten så laddaren kortslöts.

I Delsbo loggades en cache som gissningsvis är en publikdragare (?) till vapenhandlaren. Det lär finnas åtskilliga gömmor vid hembygdsgårdar och liknande som lagts ut för att sprida ett budskap om bygden o.dyl men Delsbo city var den första rent kommersiella gömman jag stött på.

Vägen till Sundsvall via Hassela, blev nu mest bara en transportsträcka till landningsplatsen på hotell Södra berget.

Eftersom jag inte lyckats laga mobilens laddkontakt var den lika stendöd dagen efter. Den enda gömma jag loggade blev Birsta östra. Det verkar ha gått troll i cachingresorna till kusten, alltid mesta möjliga strul.

Övrig skattjakt företogs inne på nya Biltema.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar