söndag 11 september 2011

Borgsjön runt

Vi var kraftigt dubbelbokade inför eventet Borgsjön runt som ägde rum under lördagen. En sväng till Möbel-Mekka ingick i upplägget så eventplaneringen fick anpassas därefter.

Hade inte så stora förhoppningar på antal plockade burkar eftersom jag inte tränat tillräckligt på att manuellt lägga in punkter i nya gps´n. Lyckligtvis fanns en dator på plats för laddning av deltagarnas gps-er och jag fick välkommen hjälp med GPX-filen av Andreaze så då var man plötsligt med i racet.
Det handlade om otroliga 40 eventcachar så det var nästan ett måste att få denna hjälp, inser man efteråt. Cacharna släpptes lokalt klockan elva och tanken från Mugglarfruns och min sida var att köra ett par timmar. Inledningsvis hade vi ingen strategi -"det får bli som det kan" ungefär.
Men så händer något mysko, man tokspringer, kör som en dåre, genar över gårdar och beter sig allmänt ostrukturerat - kort sagt, det blir FTF-jakt.
Utan att det varit meningen.

Efter att ha hängt cykelburna Fingerdockan och Ingeling i bakhasorna till två burkar och delat en ftf vid en tredje gjorde vi en strategisk manöver. Hoppade till den del av Borgsjön-runt-leden som var hyfsat nära bilväg och kunde på så vis kassera in fyra "egna" FTF.
Vid slingans nordligaste punkt, Bron, var ftf-festen över, andra cachare hade uppenbarligen tänkt samma sak, att hoppa till en punkt långt från övriga gängen som närmade sig från olika håll.
Nåväl, vi fortsatte en stund till och kom i sällskap med Jämtlandsgänget fram till ett par burkar.

Så blev det dags för oss att bryta och bege oss till eventplatsen för att fika och hämta släpet för vidare färd mot kusten.
Eventfixaren Rosangen fanns på plats, tillsammans med familjen, och vi fick tillfälle att framföra beröm och tack för det fantastiska arbete som han lagt ner på eventet och alla dessa cachar.
Helt enormt att, som relativt nybliven cachare och endast ett eventbesök i ryggen, få till allt så bra, till och med vädret var perfekt.
Sitter under söndagen hemma med regn mot rutan och fnissar åt en del av de fyndiga gömmorna.

Nu har man ett nytt bekymmer, hur ska man få tid att ta resterande gömmor runt Borgsjön?
Det får väl bli att plocka någon då och då vid tillfälle som tex på hemväg från Birsta då vi tog en bensträckare (som om det skulle behövas sedan man gått i varuhus hela eftermiddagen) vid Bergsåker och vid nummer 3 av eventcacharna, bekvämt nåbar från vägen, som blev dagens sista.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar