söndag 25 september 2011

Septemberfika


Det är mycket som talar för att vädergudarna är geocachare, hela bunten, och i dag målade de upp en helt fantastiskt solig höstdag.
Bozomz och Spookie68 hade det goda omdömet att bjuda in till Septemberfika-event ute på Frösön, närmare bestämt vid resaurangen Murklan.
Frösön är en fin och populär plats att träffas på för caching och event, första samlingen för min del var Frösö micro event i augusti 2008 med Team Peaceman som arrangör.
Tanken med dagens träff var att försöka få med de som nyss börjat med caching eller kanske inte ens börjat men sugen att testa.
När dagens cachemeny var utdelad blev det som vanligt bråttom att få in koordinaterna i gpserna. Vet inte hur snabba de andra var men jag råkade sitta nära norrmännen, Haurstad och Strandum, och de var grymt snabba på att plocka in de tio cacharna. Själv fick jag plocka fram den gamla trotjänaren för att ha en chans att få till några cachar, blir inte överens med den nya när det gäller att handstansa koordinater.
RagnaZ hade vänligheten att vänta på mej så vi bildade team under rundvandringen där på F4-området. Och det blev även träffar med andra, ute på slingan, så det gällde att försöka spela hemlig om man kom samtidigt till en gömma.
Meningen var att visa olika varianter på gömmor som kan förekomma och vi fick se en del både roliga och riktigt luriga grejer, som magnetiska skyltar och gullig fågelholk.
Värst var nog, enligt mej, lådan som saknade öppning, rackarns giftig variant. Irriterande att ha lådan i handen men inte kunna öppna den!
Det fanns en "riktig" cache och den hittades med hjälp av innehållet i eventcacharna, vi loggade den tillsammans med LGJ48 och Ojen efter en kanske lite onödig omväg via F4-vakten som vi missade på första varvet. FTF gick till Norge om jag såg rätt i hastigheten, där var nog det flinka handlaget med gpserna avgörande.
Återsamlingen ägnades åt välförtjänt matätning, med tårtbuffe och kaffe till efterrätt. Allt till ett härligt surr av geocachingprat.
Nu är det bara att se fram emot nästa samling, om det blir en GSAK-utbildning eller stunds cachingsurr det kan kvitta och vem vet, en dag kanske Haurstad blir bönhörd när det gäller ett event vid mina koordinater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar