söndag 31 juli 2011

Mer FTF


Precis i slutredigeringen av förra inlägget plingade det från e-posten/mobilen. -"Hackås nu igen ....?" tänkte jag först men det var enklare än så och åt andra hållet. Siljebodarna är en av det mindre byarna i Gillhovsområdet och den sista innan man passerar kommungränsen mot Bräcke. Cacharen Idyllen brukar förse oss med gömmor och nu har han tydligen anlänt för semesterledighet. Det finns en viss risk att missa en FTF även på detta betryggande avstånd från stan eftersom jag inte precis är ensam cachare i byn. När vi konstaterat att rätt bilar stod kvar hemma hos mina konkurrenter var det lugnt att ta sig de fåtalet kilometrarna till Selebuan. Hoppade iväg rakt in i snårskogen, den gamla vägbank som syntes så väl förr är nu i det närmaste helt igenväxt. Men om man bara har en aning om var man ska leta kommer man rätt. GPS´n hängde sig en stund på tolv meter ifrån och då blev det lite tvekan om jag var på rätt sida. När manicken fick satellitkontakt igen så var det ingen tvekan, jag var rätt.

Väl hemkommen och under författande av detta inlägg blev det en snabb resa tillbaka till Hackås, denna gång till Billstaån och järnvägsbron över densamma.
På väg mot Hackås plingade det dessutom för ännu en gömma där borta.
Det var förstås annione som fortsatte pytsa ut nya cachar. Roligt men svettigt.

Trots att brobeskrivningen sa att man inte skulle bege sig inom spårområdet älgade jag iväg uppöver slänten för att kolla om det fanns nån varningsskylt för tåg, en kraftig feltolkning av den fyndiga hinten, skulle det visa sig.
Tillbaka nere på vägen var det självklart var burken skulle hittas och där var den. När loggningen var avklarad hejade Mugglarfrun på Andreaze när han klivit ur bilen. Ganska lika körtider som i går kväll alltså. När burken var återlämnad kom Jämt50 med sällskap och ville låna den men eftersom FTF var kört för honom var det lika bra att vi alla församlade hjälptes åt med färskaste gömman nere i båthamnen. Och så fick det bli.
Loggningen var snabbt avklarad men sen blev det, som vanligt, ett långt snack om väsentligheter innan vi så småningom kunde tuffa hemåt.
Glömde avtala om nåt körschema för kommande cachar i omgivningen, det vore ju smart att ha en jourhavande loggare som skriver på för alla som finns på listan så kan de andra ligga hemma i lugn å ro.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar