söndag 10 juli 2011

Norge

I onsdags blev det hastigt påkommet att vi nog skulle dra på en minitripp till Norge. Sagt å gjort, på torsdags-morgonen bar det av med minimal packning mot gränsen. Första lämpliga bensträckare blev Mattmar där det fanns både glass och plastburk. Dessutom måste jag testa lyckan med ett lottköp som resulterade i en älgkudde, perfekt att ha i bilen.
Jag hade matat in ett fåtal cachar i Nuvi 500 bilnavigatorn så det blev ytterligare några stopp fram till Duved. I Duved bor en gammal (med betoning på gammal ;-) barndoms- och skolkamrat och när han ändå var hemma så var det lika bra att han fick bju på fika.
Det är inte så ofta man har vägarna förbi, sist åktes det skoter, så det var roligt att kunna titta in. Vi fick även värdefull information om stughyrning mm i Norge, det tackar vi extra för.
Vid gränsen blev jag varse att den mobil-baserade gps´en inte är nån höjdare när man kommer utanför operatörens nät. Tydligen går inte datatrafiken lika lätt som prat och sms.
Det blev alltså till att föra över koordsen till den gamla trotjänaren och då är det lätt att missa eventuella hintar o.s.v. Det hände första gången inne i skogen vid gränscachen, så det blev bom.

Sedan flöt det på med några hittade och några bortvalda tex vid minnesmärket för ett ras i Verdalstrakten som dödade ett drygt 100-tal människor, den gömman såg ut att ligga väl nära ett bostadshus för min smak, den gick bort.

Det började bli dags att ordna boende för natten och vi satsade på säkra kort d.v.s ett rum på Verdals hotell. Sen blev det en kvällspromenad på "byen" för att plocka några burkar bl.a. av bekante Haurstad som har flera fina gömmor i trakten. Tyvärr hade jag bara koordinaterna till ett fåtal och Internet i mobilen fungerade bara stundtals så det blev för jobbigt. Jobbigt blev det också att vänta på att hotellets surf-dator skulle bli ledig för loggning av dagens hittade.
Fredag morron hade jag ett kontakt-mejl från Haurstad men då låg hotellets Internet nere så jag kunde inte besvara hans anrop, synd men så är det med teknikens under.

Vi startade ganska tidigt vår färd söderut längs E6:an för att styra hemåt längs E14 i Stjördal. Det blev dessutom en ren turisttripp till något som hette Steinvikholms slott, jag insåg att det vore tjänstefel att inte ha en cache där men utan koordinater blev det ingen skattjakt. Väl hemma såg jag att det mycket riktigt fanns en burk där. Men spela roll - vi tittade på sevärdheten ändå.

Vi var även in i Norges skevaste butik, golvet lutade nästan snuskigt mycket där inne.
I Stjördal hann vi med ett par burkar innan det började tokregna så att cachinglusten avtog tvärt.

Vi hade klarat oss bra på de matvaror vi hade i kylväskan men innan vi styrde hemåt var vi så kaffesugna att vi blev tvungna slanta upp en förmögenhet för ett par koppar kaffe, gott men dyrt!

Resan hem förlöpte i god fart med bensträckare med jämna mellanrum.
I Duved-Åre mötte vi ett skyfallsliknade regn så alla tankar på att titta efter någon kvarglömd burk var bara att glömma.

Bara att konstatera att det finns mycket att göra i Norge och ska man slow-cacha då behöver man bra mycket mer tid än de två dagar som det blev på denna hurtig-rutt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar