lördag 16 maj 2009

Dagen E

Så var det över för denna gången, första upplagan av geocachingeventet Gillhovsrännet. Hastigt påkommet för drygt två veckor sedan med ett upplägg som lånats från det event vi besökte på Frösön i augusti 2008. Vi väntade besök från bla Norge och det drog över lite på tiden innan de anlände men vi surrade med Idyllen (som är från Täby men har fritidshus i närheten). De som anmält sig från stan dök aldrig upp (bilproblem skulle det visa sig).
När norskarna dök upp skulle det visas TravelBug och GeoCoin på det bord jag ställt i ordning. "Haurstad" gick till bilen och kom med en attachéväska full med geocoin, ca 330 st för att vara mer exakt. Vicken grej alltså, att köpa på sig denna enorma samling måsta kosta en förmögenhet och en del var egendesignade och dom är inte precis billigare. Själva väskan är naturligtvis loggningsbar liksom bilen! Snacka om geocachingintresse, ja det märks ju även av att man åker från Trondheim till Gillhov för några timmars skattletande.
Jag tyckte vi hade en trevlig samvaro när vi förflyttade oss runt byns olika cachar som till slut ledde oss till den "riktiga" gömman. Det är Migda som ansvarat för slutgömman, det är en lagom stor burk med plats för lite bytesvaror. Vid platsen fanns även förfriskningar för de svettiga skattletarna. På väg tillbaka till eventplatsen, d.v.s. Tippen, passade några på att logga en gömma (Filbunke) efter vägen.
Efter matätning och geocacheprat måste det långväga gästerna dra sig hemåt, givetvis passade man på att ta de nya cachar som kommit upp på nätet under dagen.
När det mesta var ihopplockat blev det fritt fram för oss arrangörer att logga varandras skatter som nu tjänat ut som publikdragare till eventet.
Själv satsade jag på den gömma som inte låg i norskarnas färdriktning och alltså o-hittad. Väl framme vid Slipstolnäset fick jag leta en bra stund och hade närapå ringt en livlina när den plötsligt fanns där och visst blev man FTF!
En trevlig dag som manar till efterföljd. Med lite bättre framförhållning, och kanske genomförd i semestertid, kan det bli hur kul som helst.

3 kommentarer:

  1. Nu är det gjort! En rolig dag med besökare från grannlandet Norge och från Stockholm. Var var alla Jämtar denna dag? Grattis till Norge som vann Eurovision Song Contest i går o.idag nationaldagen! Vilken fest det ska va' i Norge ida'. I wish I was there!

    SvaraRadera
  2. En liten hilsen fra Norge, vel overstått Eurovision Song Contest og ikke minst Gillhovsrännet :)
    Det var trivelig å besøke våre cachevenner i øst, eller øst-trøndere som de kanskje velger å kalle seg. :)
    Som deltager på eventet hadde jeg en meget trivelig dag, og håper at Gillhovsrännet dukker opp også neste år

    cachehilsen fra

    haurstad

    SvaraRadera
  3. Ja, bilproblem kan man kalla det. Hål i värmepaketet som sitter inne i kupéfläkten. Motorn pumpade in varm glykol som rann ut genom värmepaketet och sedan ner, via golvvärmekanalerna, på min passagerares fötter. Så det blev att vända hem en timme innan eventstarten. Fast kl 18:00 på söndagen så var bilen klar för användning igen. Vi for trots allt ner till Gillhov på måndagen och tog några cachar.

    SvaraRadera